20 Aralık 2013 Cuma

OĞLAK BURCU







Gözünü hedefe dikmiş, aklı dağın doruğunda, tek başına ve büyük bir azimle tırmanıyor, O'nu yolundan hiç bir şey alıkoyamaz çünkü o bir Oğlak!

Oğlak sadece başarı ve materyalist edinimler için tırmanmaz, doğasında sakladığı farklı bir yanı vardır. Eski semboliği bunu açıklıyor, kuyruğu yılan şeklindedir. Yılan bilgeliği simgeler ve  ayrıca balık semboliği de ruhun bilinmeyen derinliklerinde yüzmesini anlatır.

Oğlak için yaşam, planlanması, hedef belirtilmesi  ve bunun için çaba harcanması gereken ciddi bir iştir.  Dünya reel bir yerdir, ve o en iyi olmalıdır. Zamanı dert etmeden sabırla çalışır, bekler ama istediğini mutlaka alır ve o konuda master olmayı bilir.

Mitolojide Satürn , yeryüzü tanrısı Gaia'nın oğludur. Babası Uranos'u yok ederken gaddar ve zalimce davranabilmiştir. Pragmatist tavırlarını duygusuzca ortaya koyarak gereğini güç adına yapmaktan çekinmez. Bir oğlak için  güç, yönetici gezegeni Satürn'ün açığa çıkardığı gibi çok önemlidir. Gücü kontrol ederek ayakta tutacağını bilir, o yüzden etrafına kuşkuyla bakar. Bu tutum olarak kendine ve dolayısı ile insanlara yönelik inançsızlık olarak belirirse gölge yönünü de yaşamış olur. Kontrol, sınır ve kuralların oluşturulmasına neden olur. Oğlak sınırları limitlerle belirlediği ve oluşturduğu için, bu yapının ayakta kalması için mücadele eder. Bu anlamda o bir fanatiktir. Yeninin gelenekseli yıkması onun için korku dolu bir tecrübe olacaktır. Çünkü kendini güvende hissedebildiği zamanlar gücü ve kontrolü elinde bulundurduğu zamanlardır.

Bir başka yaşadığı paradoks,  kendi istekleri ve toplumun istekleri arasındaki çatışmadır. Toplumun beklentileri ve onayı alındığında kazanılacak prestij, saygı duygusu kendi isteklerini ne kadar doyuracaktır? O bu soruyu bizzat yaşar, Eğer kendi istekleri ile çok önem verdiği toplumsal beklentiler arasında bir bağlantı kurabilirse, gerçek başarıyı kendini gerçekleştirme yönünde kazanmış olur. Ya yapamazsa, o zaman yinede zirvededir ama onu tatmin etmeyen bir ünvanla.

Oğlağın ailesi de onun için önemli olacaktır. Ailede  sorumluluk ve ciddiyet isteyen bir yapıdır. Oğlak çocukları genelde bir çocuğun alması gerekenden fazla sorumluluk almıştır. O küçük yaştan itibaren yaşamın ciddi yanı ile karşılaştığından belkide her şeye bu şekilde yaklaşmaktadır.

Toleranslı olabilirse, diğerlerinin farklı seçimleri olabileceğini anlayabilirse kısacası daha esnek olabilirse kendini geliştirebilir. O kaos'tan korktuğundan, bilinçaltının derin sularında da korkar. İrrasyonel ve duygusal olan şeyler canını sıkabilir. Herşeyi pratik bir şekilde ve somut bir şekilde açıklayabilirken, duygular bu şekilde açıklanamaz. Kendine yeten görüntüsü altında aslında bu yüzden güvensizliğini saklar. İlişkiler onun için hiç te kolay olmayacaktır. Çünkü o bir kere yalnız kalmayı sever ve yardım da istemez.Mükemmel ve doğru yanılsamadır, sürekli tek bir çizgide bulunmak ve kendine hata yapma olasılığı vermemekten dolayı yıpranabilir.

O bir dağ keçisi, yalnızlığın ile belkide  duygularına çıkış yolu arıyor , zirveye her adımda yaklaşmasını bilerek dünya gerçeğinde başarı onun için kaçınılma!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder